Előfizetői tartalom

Fenntartja tervszámait a Nabi - buszpiac és recesszió

Portfolio
Az egyetlen magyar tőzsdei társaság, mely gyártó kapacitásokkal is rendelkezik az Egyesült Államokban, a Nabi. Érsek Ákos társasági igazgatóval a buszgyártó piaci helyzetét tekintettük át a támadást követően kialakult szituációban, illetve a termékfejlesztésben meglévő verseny vonatkozásában a támadástól függetlenül. A beszélgetés keretében röviden kitértünk a tömegközlekedés szövetségi támogatásának alakulására és az angliai leánycég, az Optare helyzetére. A Nabi továbbra is fenntartja éves 2001-es árbevételi tervét, melynek csupán az összetételében következhetnek be kisebb belső elmozdulások az eredeti tervhez képest.

Főbb megállapítások: -2001-es árbevételi tervét változatlanul fenntartja a társaság -2002-ben 3%-kal növekvő szövetségi támogatás buszbeszerzésekre -recesszió esetén a Nabi élénkülő kereslettel számol -az iskolabusz piac visszafejlődése kedvezően érintheti a társaságot -más autóipari szereplővel szemben logisztikai fennakadások nincsenek, a harmadik negyedévet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés