Előfizetői tartalom

Egy legenda nyugdíjba megy

Portfolio
A héten nyugdíjba vonul a világ jelenlegi talán legsikeresebbnek mondható menedzsere, John F. Welch. A General Electric éléről távozó legenda világbirodalmat épített ki, a korábban is jelentős méretű, de nem igazán óriás cégből, jelentősen hozzájárult a részvényesi érték növeléséhez, s a következő generáció példaképévé vált.

Welch 20 évet töltött a GE élén 400 milliárd dollár fölé növelve a társaság piaci kapitalizációját. Évente átlagosan 24%-os hozamot biztosítva a befektetőknek bizonyította képességeit. Welch igen erős személyiséggel rendelkezik, Neutron Jack becenevét azután kapta, hogy a 80-as években több mint 100,000 embert rúgott ki a GE. Welch elméletileg már tavaly nyugdíjba vonult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés