Előfizetői tartalom

Mitől döglik a virtuális légy?

Portfolio
90%-os profit növekedés az idei évben, 50%-os átlagos dinamika a következő öt évben. Még mindig realitás, mely 152-es P/E-t eredményezhet az idei profit előrejelzések alapján? Nem kívánunk messzemenő következtetéseket levonni és befektetési javaslatokkal élni, azonban ezek nélkül is érdemes áttekinteni az egyes internetes társaságok belső teljesítménye és az árfolyam alakulásuk közötti összefüggéseket. Kitekintésünk rámutat, hogy a klasszikus értékek; növekedés, management képességek, várakozások feletti konstans teljesítmény meghozza az eredményét még a megtépázott internet szektoron belül is.

Négy társaság teljesítményét tekintjük át közelebbről az elmúlt két év és egy negyedévre vonatkozóan. Az inernetes szektorokon belül elsősorban a tartalomszolgáltatással és e-kereskedelemmel (ezen belüli is fogyasztó oldallal) foglalkozó cégeket vizsgáltunk; Yahoo, Amazon, EBay és az AOL (ezen utóbbinál kizárólag az előzőekben jelzett területekkel foglalkozunk). Érdemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés