Előfizetői tartalom

CAD-piaci párhuzamok (Graphisoft)

Portfolio
A mérnöki tervezésben használatos (CAD) szoftverek gyártásával foglalkozó piacon három társaság elmúlt években felmutatott teljesítményét vetettük össze. A Graphisoft piacán aktív német Nemetscheket és az amerikai Autodesket is elérte egy válsághullám az említett időszakban, mely vagy akvizíciókra, fejlesztési költségek megugrására vagy a piaci kereslet változására vezethetők vissza. Tekintettel arra, hogy a Graphisoft feltehetően az idei első negyedévben éri el profitgörbéjének mélypontját érdemes kitekintést tennünk a másik két társaság válságának megismerésére. A párhuzamok és különbségek feltárása némi támaszt adhat a Graphisoft idei teljesítményének és a kilábalás időhorizontjának előrejelzésében is.

Az iparági kitekintésben a két kiválasztott vállalat, a Nemetschek és az Autodesk szerepletetése azért kézenfekvő, mert a Graphisoft két legnagyobb versenytársáról van szó, tehát fő termékeik mérnöki tervező szoftverek, melynek piacát alapvetően befolyásolják az építőiparban tapasztalható változások, így jobb viszonyítási alapot nyújtanak, mint az általános,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés