Előfizetői tartalom

A sikeres rövid távú spekuláns

Portfolio
...olyan ritka, mint a fehér holló. Amikor egy amerikai daytrader annyit bukott, hogy elkeseredésében végzett családjával, majd szétlőtte a számláját kezelő brókercéget is, igazán akkor kezdett foglalkozni a világsajtó ezzel a különös "emberfajtával". Megszólaltattak brókereket, magukat sikeresenek tartott, illetve kiégett játékosokat, és valahogy nagyon összecsengett a véleményük: a rövid távú spekulációból konzisztensen csak minden tizedik ember tud megélni.

A csábítás ennek ellenére óriási. Az angolszász könyvesboltok "Investment" feliratú polcain garmadával találunk a témával foglalkozó könyveket; a magazinok tele vannak mosolygó idős nénikkel (ilyen egyszerű...), akik félév alatt megtízszerezték pénzüket, mert a hirdető cég rendszerét használták; és végül a baráti társaságban is mindenki szétnyerte magát... (csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés