Előfizetői tartalom

GM várakozásokon felüli eredmény romló környeztben (2)

Portfolio
A világ legnagyobb autógyártójaként számon tartott társaság 1.15 dolláros egy részvényre jutó higított eredményről számolt be, amely kismértékben meghaladja az 1.12 dolláros elemzői várakozásokat. Az eredmény azonban ezzel együtt is elmarad az 1999. évi 4. negyedéves 1.86 dolláros EPS-től. A negyedéves rendkívüli tételektől tisztított eredmény 609 m dollár lett. A társaság optimizmusát fejezte ki a közeljövőre nézve, erősítve a befektetői bizalmat.

Az éves nettó rendkívüli tételektől tisztított eredmény 5,0 mrd dollár lett, amely éves szinten 8.58 dolláros higított EPS-t eredményezett. A 2000. év rekordméretű bevételt hozott, amelynek értéke meghaladva a 180 milliárd dolláros értéket 183.3 mrd dollár lett. Bár a negyedik negyedéves eredményességben komoly visszaesés következett be, az esztendő így is a 2. legeredményesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés