Előfizetői tartalom

A technológiai szektor a Lehman Brothers favoritja

Portfolio
A Lehman Brathers vezeto stratégájának, Jeffrey Applegate megítélése szerint a következo 12 hónapban a bikáé lesz a foszerep az amerikai tokepiacokon, a részvények által elérheto megtérülés várhatóan minden más befektetési eszköz hozamát meghaladó profitot biztosít. A TheStreet.com által készített interjú rövid kivonatát adjuk közre alábbiakban, melyben a szakérto az optimizmusát a gazdasági növekedés fokozott lassulására utaló jelekre alapozza (csökkeno kamatemelési veszély), mellyel a technológiai szektor töretlen profitdinamikája párosul. Applegate a technológiai szektoron belül leginkább az infrastruktúra beszállítóira helyezi a hangsúlyt modell portfóliójában.

Applegate érvelése szerint a részvénypiaci korrekció lezárult. Ezt alátámasztandó a kamatemelések részvénypiaci hatását, a kötvényhozamok és a részvényindexek korrelációját hisztórikus tapasztalatok alapján mutatja be a Lehman Brothers szakértoje. A múltbeli példák szerint a részvény és kötvénypiac megközelítoen négy héttel a FED kamatemelési szériájának befejezése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés