Itt vannak az új agrár-környezetgazdálkodási támogatás feltételei
Uniós források

Itt vannak az új agrár-környezetgazdálkodási támogatás feltételei

Portfolio
Megjelent az új agrár-környezetgazdálkodási támogatás pályázati felhívása - közölte az Agrárminisztérium.
A magyar agrárium egyedülálló csúcsrendezvénye! Minden fontos információ egy helyen a sikeres piaci, üzleti, befektetési, fejlesztési és finanszírozási döntésekhez az agrárgazdaságban!

2025-ben öt éves, új AKG támogatási program indul, amelyre a gazdálkodók 2024. november 25. és 2024. december 23. között nyújthatják be támogatási kérelmeiket. Az új Közös Agrárpolitika Stratégia Terv keretében európai uniós társfinanszírozással ismét elinduló program lehetőséget ad arra, hogy a gazdálkodók széles köre a fenntarthatóság jegyében folytassa gazdálkodói tevékenységét.

A felhívás keretében

a támogatási időszak 2025. január 1-én kezdődik, és 2029. december 31-én zárul le, azaz 5 évig tart.

A támogatási konstrukció vissza nem térítendő átalánytámogatás nyújtásával arra ösztönzi a gazdálkodókat, hogy az 5 éves időszakra olyan növénytermesztéssel, gyümölcs- és szőlőültetvények művelésével és gyepgazdálkodással összefüggő gyakorlatokat vállaljanak, amelyekkel hozzájárulnak a környezet állapotának megőrzéséhez és javításához. Az intézkedés elősegíti többek között a műtrágya és a növényvédő szerek használatának csökkentését, valamint a talajok, a vizek és a biodiverzitás védelmét.

Az új felhívás több ponton túlmutat a korábbi kiíráson, új fenntartható gazdálkodási gyakorlatok választási lehetőségét teremti meg a termelők számára vagy egyes korábbi vállalási lehetőségeket továbbfejleszt, összesen 10 különböző tematikus előíráscsoportba rendezve. A szántóföldi gazdálkodók számára első alkalommal nyílik lehetőség a talajmegújító gazdálkodáshoz és a Natura 2000 szántókhoz kapcsolódó tematikus előíráscsoport választásához az agrár-környezetgazdálkodási programban. A Közös Agrárpolitika Stratégia Terv keretei között

a felhívásra tervezett forrás 200 milliárd forint, a program finanszírozása ugyanakkor túlnyúlik a jelenlegi agrártámogatási cikluson.

A támogatási konstrukció a Vidékfejlesztési Program alapján kiírt és az idei év végén záródó három éves agrár-környezetgazdálkodási program folytatásának tekinthető, amelyben mintegy 17 ezer gazdálkodó vesz részt hozzávetőlegesen 1,2 millió hektár termőterülettel. A felhívás minden kapcsolódó dokumentummal és információval a kap.gov.hu weboldalon érhető el.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
óraátállítás-applikáció-digitális-időzítés-időzóna-okoseszköz-okosóra-óra-tablet