Kína békülne az EU-s sorozás után
Uniós források

Kína békülne az EU-s sorozás után

Portfolio
Li Csiang kínai miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke találkozót tartott, amelyen a kínai vezető hangsúlyozta az EU és Kína közötti kapcsolatok fontosságát, valamint reméli, hogy tárgyalhatnak a büntetővámokról. Bízik egy objektív és racionális uniós Kína-politika kialakításáról megállapodásban. A megbeszélés során érintették a gazdasági együttműködés lehetőségeit és a globális kihívások kezelésének módjait is.

A kínai állami sajtó beszámolója szerint Li Csiang miniszterelnök kiemelte, hogy Kína és az Európai Unió közötti kapcsolat kulcsfontosságú a globális stabilitás és fejlődés szempontjából. A kínai vezető hangsúlyozta országa elkötelezettségét a nyitott és kölcsönösen előnyös együttműködés mellett – írja a Reuters.

Li Csiang reményét fejezte ki, hogy az EU intézményei megfelelően értékelik Kína fejlődését és ennek megfelelően alakítják ki politikájukat.

Bízom benne, hogy az Európai Unió objektív és racionális Kína-politikát fog kialakítani

– idézte a kínai miniszterelnököt az állami sajtó.

A találkozón szó esett a gazdasági kapcsolatok erősítéséről is. Li Csiang hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is nyitott a külföldi befektetések előtt, és szorgalmazza a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok bővítését. A miniszterelnök kiemelte, hogy országa kész együttműködni az EU-val a globális kihívások, köztük a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés terén.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a találkozón megerősítette az EU elkötelezettségét a Kínával való párbeszéd és együttműködés mellett.

Az európai vezető a kölcsönös tisztelet fontosságát és a nemzetközi szabályok betartásának fontosságát hangsúlyozta.

Mint ismert, az Európai Unió tagállamai a múlt héten jóvá hagyták a döntést, hogy büntetővámokat vessenek ki a kínai e-autók importjára, mivel az Európai Bizottság vizsgálata kimutatta, hogy Peking a nemzetközi kereskedelmi szabályokat sértő állami támogatásokat folyósított a járműiparba.

A megbeszélés során érintették a regionális és globális kérdéseket is, beleértve a geopolitikai feszültségeket és a multilaterális együttműködés jelentőségét. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a párbeszéd és a diplomácia kulcsfontosságú a nemzetközi kihívások kezelésében.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: EU

Holdblog

Románia előz? (HOLD After Hours)

Mozaikadásunkban vendégek és gazdaságok előzik egymást, valamint rettegjük az állami segítséget. Vendég: Móricz Dániel és Szabó Zsolt (BDO Corporate Finance Hungary). Jó szórakozást! 0:42

HitelesAndrás

Ismét 400 Forint felett az Euro!

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Ismét 400 Forint felett az Euro! Ahogy az euro ismét átszakította a 400 forintos határt, úgy növekedett a telefonhívások száma, hogy most mi legyen..

Kasza Elliott-tal

Alibaba - kereskedés

2021. augusztus 2-án vettem BABA-t, most visszanéztem, ezt írtam akkor:Még hétfőn eladtam a Teslát 700-on és rögtön aznap vettem a pénzből Alibabát 199-ért. Kicsit talán elsiettem, de hát

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újabb háborús konfliktus rémképe fenyeget – A tűzzel játszanak a világ egyik legfontosabb útvonalán

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
faanyag