A Regiostars-díjak nyertesei: a projektek, amelyek forradalmasítják az EU fejlődését!
Uniós források

A Regiostars-díjak nyertesei: a projektek, amelyek forradalmasítják az EU fejlődését!

Szabó Dániel, Brüsszel
Átadták a Regiostars 2024 díjakat, a kitüntetettek között szerepel a Bythos, a Biogreenfinery, a BITS - Bicycles and Intelligent Transport Systems, a Telemedicina a legnélkülözőbb települések számára című egészségügyi fejlesztési program, valamint a Gdynia OdNowa: Revitalisation projekt.

A nyerteseket a Regiostars zsűrije választotta ki, amely rekordszámú, összesen 262 pályázatot értékelt, és 25 döntőst jelölt ki. A győzteseket a döntősök között a második értékelési szakasz során választották ki, amely során a projektek bemutatóit élő közönség előtt, zsűriinterjúk keretében értékelték.

A Regiostars díjak célja az EU által finanszírozott projektek elismerése, amelyek a regionális fejlesztés hatását és innovációját tükrözik, valamint megoldásokat találnak a közös kihívásokra, amelyekkel az európai régiók és városok szembesülnek. Ezek a projektek bizonyítják, hogy az EU a Kohéziós Politika révén milyen változásokat hoz a helyi szinten, erősítve ezzel a gazdasági és társadalmi fejlődést az unióban.

A 2024-es Regiostars-díjak nyertesei:

  • Versenyképes és Okos Európa kategória: A Bythos, egy Interreg Olaszország–Málta projekt, amely halászati iparból származó melléktermékek újrahasznosítására és felhasználására összpontosít.
  • Zöld Európa kategória: A Biogreenfinery projekt Spanyolországból, amely alternatív üzemanyagok, például zöld hidrogén és szintetikus üzemanyagok termelésének műszaki és gazdasági megvalósíthatóságát vizsgálja.
  • Összekapcsolt Európa kategória: A BITS - Bicycles and Intelligent Transport Systems projekt, amely intelligens közlekedési rendszereket alkalmaz a kerékpárosok biztonságának és kényelmének javítása érdekében a Északi-tenger térségében.
  • Szociális és Befogadó Európa kategória: Magyarországon a Telemedicina a legnélkülözőbb települések számára program, amely mobil klinikák segítségével biztosít modern orvosi és megelőző ellátást a lakosok számára.
  • Európa közelebb a polgárokhoz kategória: A Gdynia OdNowa revitalizációs projekt Lengyelországból, amely három leromlott kerületet ölel fel, aktívan bevonva a lakosokat a döntéshozatali folyamatokba.

A nyertes projekteket a nyilvánosság is értékelhette, és idén a közönség választása a Bythos projekt lett, amely 3 274 szavazatot kapott a több mint 20,000 összes szavazatból.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az Európai Bizottság nem vonható felelősségre miattuk.
Kasza Elliott-tal

Alibaba - kereskedés

2021. augusztus 2-án vettem BABA-t, most visszanéztem, ezt írtam akkor:Még hétfőn eladtam a Teslát 700-on és rögtön aznap vettem a pénzből Alibabát 199-ért. Kicsit talán elsiettem, de hát

MNB Intézet

Már a bankrohamok sem a régiek

A bankrohamok közvetlen kiváltó okát sok esetben homály fedi. Igaz ez a 2023 tavaszát jellemző amerikai rohamokra is. Egy valami azonban más, mint régen volt: nincsenek már kígyózó sorok a ban

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Beszakadt a magyarországi naperőművek piaci alapú bevétele, szabályozói beavatkozás jöhet

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
útlevél vízum utazás getty stock