Erős helyeket szerzett a Tisza Párt és a Fidesz az EP-ben
Uniós források

Erős helyeket szerzett a Tisza Párt és a Fidesz az EP-ben

A Fidesz-KDNP végül jól járt, hogy saját pártot alapított az EP-ben, a kormánypártok így fontos bizottságokba delegálhatnak tagokat. Az újonnan alakult, az Európai Parlamentben hét mandátumot szerző Tisza Párt is erős portfoliót kapott az Európai Néppárttól.

Pénteken kihirdették az Európai Parlament 10. jogalkotási ciklusának bizottsági és albizottsági tagjait. A plenáris ülés döntése alapján a képviselőcsoportok és független képviselők kijelölték a bizottságokba delegált tagokat. Az új szabályozás célja, hogy a bizottságok összetétele tükrözze az EP egészének arányait.

A magyar képviselők közül a Fidesz-KDNP (Patrióták Európáért) tagjai számos fontosabb bizottságban kaptak helyet. A listavezető Deutsch Tamás a Költségvetési, Költségvetési Ellenőrző és Regionális Fejlesztési Bizottságokban foglalhat majd helyet. Ferenc Viktória a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság, valamint a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság tagja lett. Gál Kinga a Külügyi Bizottságban tevékenykedik, míg Győrffy Balázs a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési, valamint a Halászati Bizottságokban dolgozik.

A Tisza Párt tagjai az Európai Néppárt (EPP) képviselőiként szintén fontos helyeket szereztek meg maguknak: Dávid Dóra a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottságban foglal helyet, Gerzsenyi Gabriella a Regionális Fejlesztési Bizottságban, Kollár Kinga pedig a Költségvetési Ellenőrző és Gazdasági és Monetáris Bizottságokban tevékenykedhet majd. Lakos Eszter az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságban kapott helyet, míg Tarr Zoltán a Kulturális és Oktatási, valamint a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságokban dolgozik ezután.

Az S&D frakcióban a DK és az MSZP közös listájáról Dobrev Klára a Regionális Fejlesztési és az Alkotmányügyi Bizottság tagja lett, míg Molnár Csaba a Költségvetési Ellenőrző Bizottságban tevékenykedik. Az új szabályozás célja, hogy a bizottsági tagok munkájával hatékonyabban és korszerűbben működjön a Parlament, elősegítve a jogalkotási folyamatokat és a fenntartható fejlődést az Európai Unióban.

Címlapkép forrása: EU

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
javítás