Von der Leyen 40 milliárd eurónyi EU-s beruházást jelentett be
Uniós források

Von der Leyen 40 milliárd eurónyi EU-s beruházást jelentett be

MTI
Európai uniós cégek potenciálisan több mint több mint 40 milliárd euró (16 ezer milliárd forint) értékben kötnek beruházási megállapodásokat Egyiptommal - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a szombaton kezdődött kétnapos beruházási konferencián Kairóban.

A több mint húsz újabb megállapodás, illetve szándéknyilatkozat aláírása a márciusban kötött stratégiai partnerségi megállapodást követi, amelynek keretében az EU 7,4 milliárd euró pénzügyi támogatást nyújt az észak-afrikai országnak 2027 végéig részben az illegális migráció megfékezése érdekében.

A felek szombaton aláírták a márciusban bejelentett finanszírozási csomag első, 1 milliárd eurós részletéről szóló megállapodást. A pénzt a többi között megújuló erőforrásokba, gyártásba és élelmiszerellátás biztosításába fektetik. Az egyezséget Valdis Dombrovskis kereskedelempolitikáért felelős biztos írta alá Rania al-Masat nemzetközi együttműködésért felelős egyiptomi miniszterrel.

Mint von der Leyen elmondta, az érdekelt cégek egyebek között a hidrogén- és vegyipar, vízgazdálkodás, valamint a hajózás és légi közlekedés terén kívánnak befektetni. Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök az Egyiptom és az EU közötti együttműködés ágazatai közül a kereskedelmet, energetikát és a infrastruktúra-fejlesztést emelte ki.

Címlapkép forrása: EU

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
napelem ház