Előfizetői tartalom

Puccskísérlet indult Ursula von der Leyen ellen

Portfolio
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elkeseredett rivalizálásba keveredett, és Michel állítólag ki akarja zárni von der Leyent a június 17-i találkozóról, amelyen az EU vezető tisztségeiről tárgyalnak majd. Von der Leyen amúgy sincs egyszerű helyzetben: bár az Európai Néppárt nyerte a választásokat, nehezen találhat támogatókat maga mögé.

Az informális csúcstalálkozóra nem engedné be Charles Michel az Európai Bizottság jelenlegi elnökét, Ursula von der Leyent. Papíron a résztvevők Michel dönthetne, de úgy fest, hogy a tagállami kormány- és államfők nem vevők az elképzelésre: több ország vezetése is úgy látja, hogy az Európai Tanács elnöke személyes okokból próbálja meghiúsítani von der Leyen esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés