Előfizetői tartalom

Szorul a hurok a magyar kormányon, több tagállam atombombával fenyegetőzik

Újabb ország, Ausztria kormánya is folytatná Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást, miután a belga külügyminiszter a hétvégén már belengette a jogi atombombaként emlegetett procedúra továbbléptetését. A végső soron a magyar tanácsi szavazati, vagyis vétójog felfüggesztésével fenyegető eszköz elfogadásához teljes egyetértésre lenne szükség, ami valószínűtlen, de jelzi, hogy szűkül a magyar kormány mozgástere.

Időről-időre napirendre kerül, hogy a 2018-ban az Európai Parlament kétharmados szavazásával Magyarország ellen indított hetedik cikk szerinti eljárást továbbléptessék. Jellemzően az EP-képviselők szokták követelni a jogállamisági aggályok és a korrupciós problémák miatt megkezdett procedúra folytatását és magasabb szintre emelését, azonban az elmúlt napokban több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés