Előfizetői tartalom

Hátba szúrták Ursula von der Leyent, komoly belharc indult az EU-ban

Portfolio
Az Európai Unión belül egyre élesebbé válnak a belharcok az európai parlamenti választások előtt: kiderült, hogy belső dokumentumokban bírálták Ursula von der Leyen bizottsági elnök „geopolitikai bizottságát”, és egyre többen beszélnek arról, hogy ellenzik újraválasztását. Ezúttal Charles Michel, az EU Tanácsának elnöke bírálta az unió külpolitikáját, mivel szerinte egy „pártatlan Európai Bizottságra” van szükség.

Egyre többen bírálják a brüsszeli intézményrendszerből Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság újraválasztásra készülő elnökét, mivel a sokaknak nem tetszik, hogy az általa felvállalt geopolitikai bizottság szerep nem elég pártatlan, túlságosan politikai motivációjú és háttérbe szorítja a tagállamok saját akaratát. Von der Leyen vezetését sokan kifejezetten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés