FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

Döntött az EU az ukrán exportról, komoly hatása lehet

Portfolio
Az Európai Tanács és a Parlament márciusban megállapodott az ukrán áruk szabad behozatalát lehetővé tevő engedmény 2025 júniusáig tartó meghosszabbításáról, amit később meg is szavaztak az uniós képviselők. A döntés gabonapiacra és szántóföldi növénytermesztésre gyakorolt hatását Szabó István, az OTP Bank Agrárgazdasági Értékesítési Igazgatóságának vezetője értékelte az Agrárszektoron megjelent cikkében.

Az egyezmény kiterjesztése több védintézkedést tartalmaz az érzékenynek minősített termékekre, mint például a baromfi, tojás, cukor, zab, kukorica, dara és méz behozatalánál. Ha az áruforgalom meghaladja az elmúlt három év átlagos mennyiségét, vámot vethetnek ki ezekre a termékekre. Az automatikus biztosíték aktiválására rendelkezésre álló időt is lerövidítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés