Előfizetői tartalom

A kormány fellázadt az EU magyar jogszabályt másoló törvénye ellen, meglepő szövetségeseket talált

Németország Magyarországgal és Lengyelországgal együtt lett az élharcosa a politikai kampányok külföldi befolyásolásának átláthatóságát növelni hivatott új uniós jogszabályok elleni lázadásban. A legmeglepőbb, hogy a magyar kormány a szuverenitásvédelmi törvénycsomaggal gyakorlatilag hasonló szabályozást vezetett be 2024-ben. A német és a lengyel kabinetek pedig úgy bírálják a rendszert, hogy közben nagyobb fellépést várnak el az orosz manipulációs kísérletekkel szemben.

Az unió az orosz befolyásolási kísérletekre egy idegenügynökök elleni törvényjavaslatot dolgozott ki. Brüsszel egy központi nyilvántartást hozna létre az EU-n kívülről finanszírozott médiumokról, nem kormányzati szervezetekről és lobbicsoportokról. A kritikusok, köztük nemzetközi ngo-k azonban azzal érvelnek, hogy a törvény az Oroszország és Grúzia által bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés