Előfizetői tartalom

Hiába nyer Von der Leyen, nagyon közel került a bukáshoz

Portfolio
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kemény küzdelemmel néz szembe a második hivatali ciklusa biztosításáért, mivel az Európai Parlamentben több lehet az ellensége és a barátja. Ahhoz, hogy von der Leyen maradhasson a végrehajtó testület élén, az Európai Tanács asztalánál ülő 27 uniós vezető minősített többségének támogatását kell megszereznie, és 720 európai parlamenti képviselő legalább 361 szavazatát kell megszereznie ahhoz, hogy megerősítse a vezetők döntését.

Várhatóan Ursula von der Leyen jobbközép Európai Néppártja (EPP) nyeri majd az európai parlamenti választásokat, ráadásul az öt évvel ezelőtti eredménynél még jobbat is jósolnak a mérsékelt konzervatívoknak. De várhatóan ez is nehéz helyzetbe hozza majd a Bizottság jelenlegi és újrázni akaró elnökét: frakciótársakat kell találnia az EP-ben, de a támogatásuk egyáltalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés