Előfizetői tartalom

Taposóakna került az új EU-s szankciócsomagba

Portfolio
Négy orosz állami médium kerül fel az Európai Unió feketelistájára, míg a Moszkva elleni 14. szankciócsomag egyéb intézkedései az uniós nagykövetek szerdai találkozóját követően még a megbeszélések korai szakaszában vannak. Egyes tagállamok azt szorgalmazták, hogy világszerte szankcionáljanak minden olyan pénzintézetet, amely Oroszország hadigépezetét segíti, hogy katonai felszerelések gyártásához szükséges árukért vagy technológiáért fizessen, ami komoly hatásokkal járhat a pénzpiacokon.

Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa szerint az Európai Unió négy orosz állami médiumot fog felvenni a szankciós listájára. Az érintettek között van az Európa Hangja, a RIA Novosztyi, az Izvesztyija és a Rosszijszkaja Gazeta. Az ezekre a csatornákra vonatkozó intézkedéseket még nem határozták meg. Az orosz külügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés