Előfizetői tartalom

Átment az EU új migrációs paktuma

Portfolio
Az Európai Unió mérföldkőnek számító reformot fogadott el menekültügyi és migrációs rendszerében, amely új szabályrendszert hoz létre az érkezők rendezett kezelése, hatékony és egységes eljárások létrehozása, valamint a tagállamok közötti méltányos tehermegosztás biztosítása érdekében. A reform 10 olyan jogalkotási aktust tartalmaz, amelyek a menekültügy és a migráció kezelésének teljes európai keretét átalakítják – írja közleményében az Európai Unió Tanácsa.

Az új szabályok közé tartozik a menedékkérők bizonyos kategóriáira – például a kísérő nélküli gyerekekre – vonatkozó kötelező határellenőrzési eljárás, a migránsokról pontosabb és teljesebb adatokat gyűjtő új Eurodac-adatbázis létrehozása, valamint a tagállamok közötti egyértelmű felelősségmegosztást tartalmazó, ésszerűsített európai menekültügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés