Előfizetői tartalom

Súlyos botrány lett Brüsszelben az Euroviziós Dalfesztiválból

Portfolio
Súlyos felháborodáshoz vezetett az Európai Műsorszolgáltatók Uniójának (EBU) döntése, hogy kitiltotta az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjéből az uniós zászlókat. Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke bírálta a lépést, mondván az csak „Európa ellenségeit” segíti. Schinas azt tervezi, hogy hétfőn válaszokat követel az EBU vezetőségétől.

A mintegy 160 millió nézőt elérő Eurovíziót korábban tekintélyelvű államok használták fel a közvélemény befolyásolására, ezért különös visszatetszést váltott ki, hogy a szombati döntőből kitiltották az uniós zászlókat a szervezőket. Schinas megkérdőjelezte az EBU döntése mögött álló logikát, és olyan esetekre hivatkozott, amikor embereket öltek meg azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés