Előfizetői tartalom

Washington kemény figyelmeztetést küldött az Orbán–Hszi-találkozó miatt

Portfolio
Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki, hogy Kína egy új szövetségi tengelyt akar létrehozni többek között Magyarország, Szerbia és Oroszország vezetőivel. Washington akkor küldött figyelmeztetést az Európai Uniónak, amikor Hszi Csin-ping kínai elnök európai körútján találkozott Alekszandar Vučić szerb elnökkel és három napos magyar találkozója alatt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is egyeztet. Továbbá a kínai vezető május 15-re Vlagyimir Putyin orosz államfővel tervezett találkozót – számolt be az EUobserver.

„A Hszi Csin-ping által meglátogatott vezetők azok, akik a legnagyobb valószínűséggel megkérdőjelezik az euroatlanti közösség egységét” – jelentette ki Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni megbízottja egy szerdai sajtótájékoztatón. Bírálta a kínai elnök belgrádi látogatását is annak az amerikai légicsapásnak az évfordulóján, amely 1999-ben véletlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés