Előfizetői tartalom

Kész az EU új válaszcsapása Moszkvával szemben

Portfolio
A 27 tagállam uniós nagykövetei szerdán találkoznak, hogy megvitassák az Oroszország elleni új szankciócsomagot, amellyel leginkább Moszkva cseppfolyósított földgáz (LNG) iparából származó nyereségét vennék célba. Az Európai Bizottság meg akarja akadályozni, hogy az uniós országok az orosz cseppfolyósított földgáz átvétele után újraexportálják azt, ami az első alkalom lenne, hogy Brüsszel az ukrajnai invázióra válaszul lépne fel Oroszország hatalmas gázágazata ellen. Emellett a héliumimportot, orosz pártokat és médiaszereplőket sújthatnak szankciókkal.

A javasolt szankciók emellett megakadályoznák az uniós cégeket abban, hogy a jövőben oroszországi LNG-projektekbe fektessenek be, ami korlátozná az ágazat bővítésének lehetőségeit, és súlyos csapást jelentene Oroszország költségvetési bevételeire. A tervezett korlátozó intézkedések azonban nem fogják leállítani sem az LNG-importot, sem Oroszország közvetlen gázszállítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés