Előfizetői tartalom

Előkerült 300 milliárd euró az EU költségvetéséből, azonnal fegyverkezésre költenék

Portfolio
Az Európai Unió egyre több vezetője szorgalmazza, hogy az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM), a 422 milliárd eurós vészhelyzeti mentőalap lépjen túl eredeti szerepén, a bajba jutott gazdaságok megmentésén, és inkább védelmi ipari beruházásokra vagy az orosz agresszióra való szélesebb körű reagálásra szánt olcsó hitelek elosztását tűzzék ki feladatául – értesült a Politico.

Mivel a kormányok egyre inkább úgy látják, hogy a kontinens katonai képességeit fejleszteni kell, ezt pedig az Európai Unió támogassa, az ESM átalakítása gyors és vonzó megoldás lehet az EU-tagállamoknak. B-tervként felmerült az is, hogy az alapból támogatnák Ukrajna újjáépítését, vagy olcsó hiteleket nyújthatna olyan országoknak, mint a balti államok, amelyek hitelfelvételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés