Előfizetői tartalom

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

Előzetes bejelentés nélkül, egy zártkörű vacsorán tárgyalt egymással Olaf Scholz és Emmanuel Macron, amelyen még tanácsadóik sem vettek részt. A német politikus egy francia étteremben találkozott Macronnal, amelyen csak a feleségeik vettek részt. A találkozót úgy tekintik, mint lehetőséget arra, hogy Scholz tájékoztassa Macront a Hszivel nemrégiben Pekingben folytatott találkozójáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés