Előfizetői tartalom

EU Observer: Orbán Viktor EU-elnöksége miatt sietne Brüsszel az új szankciókkal

Portfolio
Az Oroszországgal szembeni uniós szankciók közelgő, 14. fordulója várhatóan megtiltja a cseppfolyósított földgáz (LNG) behozatalát a tagállamoknak, és a Moszkvát a meglévő olajembargó kijátszásában segítő „árnyék” hajózási cégek ellen irányul majd. Nagyon sietne az Európai Bizottság, hogy még az Orbán Viktor vezette magyar kormány EU-elnöksége előtt elfogadja a csomagot – írja az EU Observer.

Az oroszoktól származó LNG importját, valamint az olajembargót kijátszó cégeket sújtaná újabb szankciós csomagjával az EU. A javaslatok azonban enyhébbek, mint a balti államok – Észtország, Lettország és Litvánia – követelései, amelyek az EU orosz energiától való függőségének megszüntetését, valamint további import- és exportkorlátozásokat követeltek. Az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés