FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

Hiába sújt le Kínára az EU, már bírálják, hogy nem elég bátor

Portfolio
Az Európai Uniónak jelentős, körülbelül 50%-os vámokat kell kivetnie az olcsó kínai elektromos járművekre, hogy megfékezze azok dömpingszerű beáramlását a közös belső piacra. Az új terheket heteken belül kivetheti Brüsszel, amikor a kínai elektromos autókkal kapcsolatos szubvencióellenes vizsgálatát lezárják – számolt be a Financial Times.

A Rhodium Group kutatói szerint az Európai Bizottság valószínűleg 15-30% közötti vámokat fog kivetni. Ugyanakkor úgy vélik, hogy még ezen tételek mellett is nyereséges lehet egyes kínai autógyártóknak az Európába irányuló export, mivel jelentős költségelőnnyel rendelkeznek. A jelentés szerint 40-50% közötti vámokra lenne szükség ahhoz, hogy az európai piac ne legyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés