Előfizetői tartalom

Belgiumnak küldenék a cechet az orosz pénzek miatt az EU-tagállamok

Portfolio
Belgium évente 1,5-2 milliárd közötti adóbevételt szerez a befagyasztott orosz pénzeszközökből. A szankcionált vagyonon keletkező költségvetési bevételeket viszont az EU-országok nagy része egyenesen Ukrajnának utaltatná el, míg a belga állam szerint alaptalan a vádaskodás, mert a jövedelmek 49 százalékát így is fegyverek küldésére fordítják.

Az EU-tagállamok is csatlakoztak a nyugati szövetségesek egyre növekvő kórusához, és sürgetik Belgiumot, hogy az Oroszország befagyasztott vagyonából származó jövedelmeit utalja el Ukrajnának – adta hírül a Politico. Egy uniós diplomata elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a váratlan nyereség jelentős része várhatóan a belga adóhatósághoz kerül. A fő aggály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés