Előfizetői tartalom

Brüsszelnek elege lett a kínai cégekből, az akkumulátorgyártóknál kezdenek kutakodni

Egyre feszültebb Kína és az Európai Unió viszonya: már három szubvenciós vizsgálatot indítottak az ázsiai ország árudömpingje miatt, de az új tiltott állami támogatásokat érintő jogkörével élve az Európai Bizottság razziákat indított a belső piacon működő kínai cégekkel szemben. A turbinagyártók tevékenysége, a gyógyszerpiac és az elektromos autók importja után most egy biztonsági cég beszállítóját vették célba. A Portfolio-nak nyilatkozó uniós tisztviselők elmondták, hogy hivatalos eljárást még nem indítottak, de már gyűjtik az adatokat olyan piacokon is, mint a telekommunikációs rendszerek gyártása, sőt az akkumulátoripari beszállítói láncok is célkeresztbe kerülnek, ami sok magyarországi szereplőt is érinthet.

Az Európai Kínai Kereskedelmi Kamara hevesen bírálta, hogy kedden az uniós hatóságok rajtaütést hajtottak végre egy kínai biztonsági berendezéseket gyártó cég telephelyén. Az érdekvédelmi szervezet szerint ez aláássa az EU-ba vetett bizalmat a külföldi vállalatoknál. Az Európai Bizottság és a helyi bűnüldöző szervek munkatársai kedd reggel razziát tartottak a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés