Előfizetői tartalom

Leszámol az EU a gyártók legpofátlanabb trükkjével

Portfolio
A fenntartható fogyasztás irányába tett jelentős lépésként az Európai Parlament elfogadta a „javításhoz való jog” irányelvét, amelynek célja a hulladék csökkentése és a szervizelési alágazat megerősítése. Az elsöprő többséggel elfogadott új szabályok tisztázzák a gyártók javítási kötelezettségeit, és arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy javítással hosszabbítsák meg a termékek életciklusát.

Az új irányelv értelmében a gyártóknak időben és költséghatékonyan kell javítási szolgáltatásokat nyújtaniuk, még a törvényes garanciaidő lejárta után is. A fogyasztóknak továbbá jobb hozzáférést biztosítanak a pótalkatrészekhez, szerszámokhoz és a javítással kapcsolatos információkhoz. A jótállás keretében javított árukra a törvényes garancia további egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés