Előfizetői tartalom

EU-biztos: Putyin elé vörös szőnyeget gördítettek az EP-választásokra

Portfolio
Az európai választások előtt a dezinformációval és a mesterséges intelligencia manipulációjával kapcsolatos aggodalmak fokozódtak. Az EU átfogó megközelítést fogadott el e fenyegetések leküzdésére, amely magában foglalja a kormányok, a technológiai vállalatok, a média és a civil társadalom együttműködését. Věra Jourová, az EU Bizottság alelnöke szerint a dezinformáció és az AI-hamisítás hatása ma "sokkal nagyobb", mint az előző választások idején volt. De hiába a szigorú szabályozás, „vörös szőnyeg” várja Putyint és a Kreml hibrid műveleteit.

Jourová szerint Oroszország mindig is „az agymosás mestere” volt, és az európai parlamenti választások lehetőséget kínálnak a Kremlnek arra, hogy Ukrajna-ellenes narratívát terjesszen. „Putyinnak kétségbeesetten szüksége van arra, hogy eláruljuk Ukrajnát” – Oroszországnak viszont egy „európai szájra” van szüksége, hogy terjessze dezinformációs kampányát –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés