Előfizetői tartalom

Óva inti az IMF az Európai Uniót: nem a támogatások fizetése a megoldás

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) óva intette Európát attól, hogy „állami támogatási versenybe” kezdjen az Egyesült Államokkal és Kínával, mondván, hogy ez ártana az EU gazdaságának. Az IMF pénteken közzétett legfrissebb, európai gazdasági kilátásokról szóló jelentésében úgy becsülte, hogy az amerikai inflációcsökkentő törvény – amely 369 milliárd dollárnyi támogatást és adókedvezményt tartalmaz a tiszta energiával kapcsolatos technológiákra – másolása tartósan 0,6 százalékkal csökkentené az EU GDP-jét.

Ehelyett az IMF azt tanácsolta Európának, hogy a hosszú távú növekedés fellendítése érdekében összpontosítson a belső kereskedelmi akadályok csökkentésére – mint ahogy azt belső piaci reformjában Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnöke is javasolta az Európai Bizottságnak. A Valutaalap jelentés becslése szerint az EU belső kereskedelmi akadályainak 10 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés