Előfizetői tartalom

Finisben az EU új migrációs paktuma, borítékolható magyar felháborodással

Portfolio
Az európai törvényhozók szerdán jóváhagyhatják az EU menekültügyi és migrációs rendszerének átfogó felülvizsgálatát, ezzel együtt pedig az új paktumot. A közel egy évtizede megkezdett munka után a reformok jelentős választ jelentenének a tömeges bevándorlás és menekültáradatok okozta kihívások kezelésében. Magyarország végig vétózta a terveket, pedig az Orbán-kormány korábbi elvárásaihoz igazítottak több pontot is a rendszerben.

A migrációs paktumként emlegetett, brüsszeli leánykori nevén a menekültügyi és bevándorlási szabályozás reformja utolsóelőtti nagy próbatételére vár szerdán: eredetileg 2016-ban kezdték el kidolgozni az új rendszert miután az Iszlám Állam térnyerése és a szíriai polgárháború elől több mint 2 millió menedékjog iránti kérelmet adtak be az EU-ban. Végül decemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés