Előfizetői tartalom

Átírják a választási kampányszabályokat – lépett Brüsszel

Portfolio
Az Európai Unió demokratikus folyamatainak megerősítése érdekében kedden új rendeletek lépnek hatályba, amelyek a politikai reklámok átláthatóságát és azok megrendelőinek elszámoltathatóságát célozzák. Az Európai Bizottság által támogatott intézkedések célja, hogy a polgárok számára lehetővé tegyék a politikai hirdetők és az ő céljaik világosabb megismerését – közölte az uniós végrehajtó testület.

Az új szabályok értelmében a politikai hirdetéseket mostantól félreérthetetlenül jelölni kell, és olyan kulcsfontosságú információk közlése válik kötelezővé, mint a szponzor személye, a hirdetéshez kapcsolódó költségek, az érintett választási vagy jogalkotási folyamatok, valamint az alkalmazott online targetálási paraméterek. Az átláthatóság célja, hogy a választók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés