Előfizetői tartalom

Több mint 800 maffiaszerű üzleti kör működik, látszólag legálisan az Europol szerint

Portfolio
Az Európai Uniót jelentős kihívás elé állítja a szervezett bűnözés. Jól mutatja a helyzet súlyosságát, hogy több mint 800 bűnözői kör működik az EU-ban, ráadásul ezek nagy része legális üzleti hálók mögé bújik, és az sem töri meg őket, ha a vezetőiket bebörtönzik – derül ki az Europol új tanulmányának megállapításai Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa.

A tanulmány, amely az összes uniós tagállam és számos partnerhatóság által szolgáltatott adatokon alapszik, 821 rendkívül fenyegető bűnszervezetet azonosított az Európai Unióban. Meglepő módon ezek közül minden harmadik több mint egy évtizede működik, pedig többnek a teljes vezérkarát bebörtönözték már. Az Europol vizsgálata feltárta, hogy e bűnszövetkezetek 86...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés