Előfizetői tartalom

Váratlan magyar és finn vétókon bukhat el a nagy EU-s zöldterv

Portfolio
Lengyelország és Finnország eredetileg tartózkodott a természet-helyreállítási törvény ügyében, most viszont heves, vétózással fenyegető tiltakozásba kezdtek az Európai Unió Tanácsában. Mivel Magyarország márciusban már jelezte tiltakozását, a törvény sorsa továbbra is bizonytalan, de még egy ország jóváhagyásával már uniós direktívává válhat.

Lengyelországban a természet-helyreállítási törvény kormányon belüli viszályt váltott ki, heves vita bontakozott ki a legutóbbi kormányülésen. Paulina Hennig-Kloska klíma- és környezetvédelmi miniszter kiállt a törvény támogatása mellett, Donald Tusk miniszterelnök azonban felülbírálta, arra hivatkozva, hogy európai kényszer nélkül kell megvédeni a természetet. Urszula...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés