Előfizetői tartalom

Újabb botrány pattant ki az EU vezére körül

Portfolio
Miközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az újraválasztásáért kampányol, egy új, Piepergate-botrányra keresztelt ügy pattant ki körülötte. A politikai fiaskó lényege, hogy a vádak szerint von der Leyen hivatala szabálytalanul részesítette előnyben egy politikai szövetségesét, Markus Piepert, hogy „kkv-megbízottknak” nevezzék ki az uniós végrehajtó testületben, annak ellenére, hogy az állítólag alkalmasabb jelöltekkel szemben favorizálták őt – számolt be a Politico.

A Piepergate pont a legrosszabbkor érkezik Ursula von der Leyen számára az EP-választások előtt, ráadásul ki is tört az EU-s intézményrendszer buborékából: ahelyett, hogy feledésbe merült volna, a Bizottság sem zárt össze az elnök mögött, von der Leyen négy magas rangú bizottsági kollégája nyilvánosan követeli az ügy tisztázását. Egy kiszivárgott levélben aggodalmukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés