Előfizetői tartalom

Magyarország lett az egyik főszereplő az EU-s szankciók körüli játszmákban

Portfolio
Az Európai Unió és Oroszország közötti fokozódó feszültségek közepette az EU szankciós listájáról az elmúlt két évben mindössze nyolc személyt vettek le. Nekik egy bonyolult jogi folyamaton kellett átesniük, vagy arra volt szükség, hogy egy tagállam lobbizza ki az eltávolításukat. Magyarország is rendszeresen javasolja személyek törlését az uniós listáról.

Az EU szankciórendszere, amelyet eredetileg Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022-es teljes körű ukrajnai inváziójára válaszul vezettek be, több mint 2000 személyre és szervezetre vetett ki vízumtilalmat és fagyasztotta be vagyonukat. Ebben a helyzetben az EU-ellenes peres eljárások megugrása a célzott személyek és szervezetek összehangolt erőfeszítéseit tükrözi, hogy megkérdőjelezzék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés