Előfizetői tartalom

Az oroszoknak lobbizó diplomaták buktak le az EU-ban

Portfolio
Kína, Szaúd-Arábia és Indonézia diplomatái csendben lobbiznak az Európai Unió intézményeinél, hogy álljanak ellen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nyomásának az Ukrajna 2022-es megszállása óta befagyasztott több mint 200 milliárd eurónyi orosz állami vagyon lefoglalásával kapcsolatban. Az EU célja, hogy ezeket a pénzeszközöket Ukrajna újjáépítési erőfeszítéseire fordítsa részben vagy egészben, míg Oroszország ezt lopásnak nevezte.

Kína, Szaúd-Arábia és Indonézia szkepticizmusuknak adtak hangot, hogy az Európai Unió vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a szankciók által befagyasztott orosz vagyonelemeket hogyan irányíthatnák Ukrajnának. A jelenlegi tervek csak a 200 milliárd eurónyi eszközök újrabefektetésén realizált hozamokat utalnák csak el Kijevnek, de sokan ezt a javaslatot is ellenzik. A Politico...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés