Előfizetői tartalom

Magyarország ellenszavazatával, de átment az EU médiaszabadsági rendelete

Portfolio
Az Európai Unión belüli médiaszabadság és pluralizmus megerősítését célzó  európai médiaszabadságról szóló törvénynek (EMFA) zöld utat az Európai Tanács. Brüsszel szerint ez jelentős lépést jelent az újságírók és a médiaszolgáltatók védelmében az indokolatlan politikai befolyástól. A csomagot végül 26 tagállam támogatta, Magyarország az egyetlen kivétel.

A European Media Freedom Act (EMFA), amelynek célja, hogy egységes keretet hozzon létre a médiaszolgáltatások számára az EU belső piacán, olyan rendelkezéseket vezet be, amelyek védik az újságírói integritást és biztosítják a szerkesztői autonómiát. Célja, hogy ellensúlyozza a média átpolitizálódásával, a médiatulajdonlás átláthatatlanságával és az állami hirdetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés