Előfizetői tartalom

Rabigába hajtja az EU a mesterséges intelligenciákat

Portfolio
Az Európai Bizottság, az Európai Kutatási Térség országai és az érintettek együttműködve kidolgozták az irányelveket, amelyek támogatják az európai kutatóközösséget a generatív mesterséges intelligencia (MI) felelős használatában. A cél az, hogy ne öljék meg az innovációt, de korlátozzák az új technológia felhasználását, hogy azt ne használják etikátlan vagy jogsértő módon.

Az MI átalakítja a kutatást, hatékonyabbá téve a tudományos munkát és gyorsítva a felfedezéseket. Bár a generatív MI eszközök gyorsan és kényelmesen alkotnak szövegeket, képeket és forráskódokat, a kutatóknak és fejlesztőknek tudatában kell lenniük a technológia korlátaival is, beleértve a plágiumra való hajlamot, az érzékeny információk esetleges kiszivárogtatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés