Előfizetői tartalom

A magyarok szerint azonnal le kell válni az orosz energiafüggőségről

Portfolio
A 2023 júniusában lefolytatott és ma közzétett standard Eurobarométer felmérés eredményei azt mutatják, hogy az uniós polgárok továbbra is túlnyomó részben támogatják az energetikai átállást. 85%-uk (Magyarországon a válaszadók 87%-a) szerint jelentős uniós beruházások szükségesek a megújuló energiaforrások terén, és a válaszadók 82%-a (Magyarországon 83%-a) szerint az EU-nak a lehető leghamarabb csökkentenie kell az orosz energiaforrásoktól való függőségét.

Az Ukrajna elleni orosz invázióra válaszul hozott intézkedések támogatottsága nagyon magas. A megkérdezettek 88%-a (Magyarországon 86%-a) támogatja a humanitárius intézkedéseket, 86%-uk (Magyarországon 81%-uk) pedig a háború elől menekülők uniós országok általi befogadásával is egyetért. 75% (Magyarországon 60%) helyesli Ukrajna pénzügyi támogatását, és 72% (Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés