Előfizetői tartalom

Kiderült az igazság a szankciók valódi hatásáról

Az Európai Bizottság által készített hatásvizsgálat szerint az Európai Unió Oroszország elleni szankciói várhatóan növekvő, hosszú távú hatást gyakorolnak majd az orosz gazdaságára. A szankciók következtében mintegy 91 milliárd euró értékű importveszteség keletkezett Oroszországból, és 48 milliárd eurónyi uniós exportot is elveszítettek. Ezek az intézkedések jelentősen rontották Oroszország ipari és technológiai kapacitását, ami idővel várhatóan fokozódni fog, és strukturális, hosszú távú hatással lesz Oroszország költségvetésére, pénzügyi piacaira, külföldi beruházásaira és ipari bázisára.

Az EU közel 1500 személlyel és 250 szervezettel szemben vetett ki szankciókat Oroszország ukrajnai fellépése óta, amely a Krím 2014-es annektálásával kezdődött, majd 2022-ben Ukrajna lerohanása követte. Bár az EU-tagállamokra gyakorolt hatás visszafogott volt, kézzelfogható hatásai voltak, különösen az orosz ellenintézkedések és az ebből eredő áremelkedések miatt - például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés