Előfizetői tartalom

Brüsszel keménykedne a költségvetések miatt, de még nem tudni, hogyan

Portfolio
Az Európai Unió pénzügyminiszterei várhatóan nem fognak jelentős előrelépést elérni az uniós adósságszabályok reformja terén a közelgő tárgyalásaik során. Németország és Franciaország között vita van arról, hogy minden ország számára kötelező legyen-e az éves minimális adósságcsökkentés. A Stabilitási és Növekedési Paktum viszont az év végétől újraélesedne, ami minden uniós kormánynak, így a magyarnak is fejtörést okozhat.

Az idén év végén újraélesedne a Stabilitási és Növekedési Paktum, amely az uniós tagállamok esetében előírja, hogy a GDP-arányos költségvetési hiány nem lehet 3 százaléknál, az államadósság pedig 60 százaléknál magasabb egy évben. A rendszert a koronavírus-járvány majd az orosz-ukrán háború okozta válság miatt függesztették fel, a tervek szerint pedig megreformálva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés