Előfizetői tartalom

Már ma átutalt az EU egy 300 millió eurós sürgősségi támogatást Ukrajnának

Portfolio
Az Európai Bizottság pénteken 300 millió euró összegű sürgősségi makroszintű pénzügyi támogatást folyósított Ukrajnának á- derült ki a testület közleményéből. A források folyósítására gyorsított ütemben került sor annak érdekében, hogy javuljon Ukrajna makrogazdasági stabilitása a jelenlegi helyzetben, amikor is az ország ellen provokáció nélkül és indokolatlanul inváziót indított Oroszország.

Ukrajna több részletben jut majd pénzhez az ország megsegítését szolgáló 1,2 milliárd euró összegű sürgősségi makroszintű pénzügyi támogatási program keretében. Az első részlet 600 millió eurót tesz ki: ennek első felét folyósította ma a Bizottság, a fennmaradó 300 millió folyósítása pedig várhatóan a jövő héten valósul majd meg. A makroszintű pénzügyi támogatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés