Előfizetői tartalom

ET: Magyarország előrelépéseket tett a korrupcióellenes ajánlások végrehajtásában, de még nem teljesíti mindegyiket

MTI
Az Európa Tanács üdvözli az Országgyűlésről szóló törvénynek az összeférhetetlenség esetére egyértelműbb következményeket kilátásba helyező módosításait, azonban a korrupció elleni küzdelemre vonatkozó nemzetközi ajánlások magyarországi betartását összességében továbbra sem tartja kielégítőnek - közölte a strasbourgi székhelyű Európa Tanács korrupcióellenes szakértői csoportja (GRECO) kedden. A GRECO megállapítása szerint a 2015-ben megfogalmazott 18 ajánlás közül a magyar illetékes hatóságok ötöt hajtottak végre kielégítő mértékben.

Továbbra is hiányosságok mutatkoznak a bírákra és az ügyészekre vonatkozó ajánlások végrehajtásában, és határozottabb intézkedésekre van szükség a parlamenti jogalkotási folyamat átláthatóságának és konzultációs lehetőségének javítására, ideértve a lobbistákkal való kapcsolattartásra vonatkozó szabályok bevezetését is. Az Országgyűlésre vonatkozóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés