Előfizetői tartalom

Uniós pénzzel akartak csalni, de kézre kerültek

Portfolio
A napokban vádat emeltek egy több mint 180 milliós vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt az ügy utóbb előkerült elkövetőjével szemben is - írja a napi.hu. Az ügyben négy embert már börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék. A vádlott azzal segítette már elítélt társait, hogy szlovákiai székhellyel egy fiktív céget alapított, amelynek közreműködésével hamis árajánlatot, megrendelőlapot, adásvételi szerződést és számlákat bocsátottak ki.

A Somogy Megyei Főügyészség korábban tájékoztatást adott arról, hogy vádat emelt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt négy vádlottal szemben, akiknek a célja csak a támogatási kérelem jogosulatlan megszerzése volt. A Nemzetgazdasági Minisztérium a cég részére eszközbeszerzés címén 180,7 millió forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés