Előfizetői tartalom

Magyarország pénzügyi büntetését feszegetik az osztrákok és a svájciak

Portfolio
A hétvégén az osztrák kancellár, illetve a svájci kormánykoalíció második legnagyobb pártjának elnöke is azt feszegette, hogy az értékelésük szerint nem megfelelő magyar menekültügyi viselkedésre pénzügyi büntetéssel reagáljon Ausztria, illetve Svájc. A diplomáciai feszültség tehát úgy tűnik, hogy akár új szintre is emelkedhet, hiszen a Magyarországnak szóló uniós, illetve svájci fejlesztéspolitikai támogatások felfüggesztésére való célozgatás példátlannak nevezhető és egyúttal igen súlyos üzenetekként is értelmezhetők.

Szombati kemény figyelmeztetésWerner Faymann osztrák kancellár az Oberösterreich című lapnak szombaton adott interjúban hozta először szóba a Magyarországnak járó EU-támogatásokkal kapcsolatos esetleges szankciókat a kancellári hivatal oldalán olvasható hivatalos leirat szerint. Arra a kérdésre, hogy nem kell-e azon EU-tagállamok felé a pénzcsapokat elzárni, amelyek megtagadják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés