Előfizetői tartalom

90 milliárdot kockáztat a magyar kormány

Portfolio
A magyar kormány a jövő év elejéig megteheti, hogy elfogadja az Európai Bizottság által a vitatott magyar útépítésekre vonatkozó 300 millió eurós uniós bírságot és így nem veszítenénk el ezt a fejlesztési keretet, ellenkező esetben viszont ez meg fog történni, ráadásul ezt a bírságot be is kell fizetnünk a büdzséből - mutat rá a sok éve húzódó, a Portfolio által is többször bemutatott ún. aszfaltügy aktuális helyzetére az Index Eurológus blogja.

Kapcsolódó cikkünk2014.11.24Új eljárás indult Magyarország ellen, bírság lesz a végeMi a vita lényege? A blog emlékeztet arra, hogy a Bizottság még nyáron közölte: a maximális 25% helyett kb. 20%-os (kb. 300 millió eurós, bő 90 milliárd forintos) pénzügyi korrekciót állapít meg a vitatott magyar útépítési projektekre, amelyek nagyrészt EU-pénzből épültek meg. Ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés