Előfizetői tartalom

Lemondtunk több százmilliárd forintról? - Nem egészen

Portfolio
A 2007-2013-as uniós fejlesztési ciklushoz képest 225 milliárd forinttal kevesebb pénzt fog kapni a most induló 2014-2020-as ciklusban Magyarország technikai segítségnyújtási "jogcím" alatt, ráadásul mindez magyar kérésre történik így - mutat rá a kormány egyik korábbi döntésének anyagi következményére az Index. A cikk azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium válasza alapján azt is bemutatja, hogy ettől a 225 milliárd forinttól végülis nem esik el Magyarország, sőt: az különböző pályázatok útján a nemzetgazdaságba csatornázódhat át az államigazgatási fizetések helyett.

Előzmények röviden A téma kapcsán nyáron Orbán Viktor kormányfő az elhíresült tusnádfürdői beszédében többek között azt mondta, hogy a hazánknak járó EU-források elosztásában közreműködő intézményrendszer dolgozóinak fizetését a magyar közigazgatási bértáblában meghatározott szintre kell csökkenteni, hogy ez a réteg se lógjon ki felfelé bérezési értelemben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés